Κυκλοθυμία | Broken fingers

Εκτύπωση  


Διανομή:

Τιμή:
12.00 €

buy now
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του τζαζ κουαρτέτου Broken Fingers με τίτλο 'Cyclothymia' ηχογραφήθηκε τον Απρίλιο του 2012 στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, ενώ η τελική επεξεργασία ήχου (mastering) τον Μάιο του 2013 στο Άμερσφορτ.
 Η μουσική βασίζεται σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη, με επιρροές από την τζαζ παράδοση, αλλά και μοντέρνας τζαζ, καθώς και άλλων μουσικών ειδών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.
 Οι συνθέσεις του  CD είναι βιωματικού και εξερευνητικού χαρακτήρα με στοιχεία πειραματισμού, όπου η μουσική φόρμα και η μουσική προσπαθεί να έρθει σε ισορροπία με τις αυτοσχεδιαστικές στιγμές. Ο συλλογικός αυτοσχεδιασμός, ως βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του σχήματος, λαμβάνει χώρα και ως συμπληρωματικό στοιχείο παράλληλα με καθορισμένες φόρμες, όπου ο χαρακτήρας και αισθητική κάθε μουσικού συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα.
 Βασικά μέλη/συμμετέχοντες μουσικοί στην δημιουργία αυτής της δουλειάς ήταν οι τότε συμφοιτητές του στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης όπου, εν μέσω ενός δραστήριου προγράμματος συναυλιών σε μουσικές σκηνές της Ολλανδίας καθώς και συμμετοχών σε τζαζ φεστιβάλ σε Ολλανδία και Ελλάδα, αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη δουλειά τους σε ένα τελικό CD.

  Η ηχογράφηση του cd έγινε ζωντανά στο στούντιο, με βασικό χαρακτηριστικό τον φυσικό ακουστικό ήχο.

Μάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη